Man šitie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas.
Viskas, ko reikia, kad šeima būtų soti ir laiminga.
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Bulviniai blynai su grybų ir spirgučių padažu
Reikės:
- 4–6 didelių bulvių;
- 1 kiaušinio;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- aliejaus kepti.
Padažui:
- 150 g sūdytos šoninės;
- 1 svogūno;
- 300 ml virtų miško grybų;
- kelių svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
Bulves nuskutame, svogūną nulupame, nuplauname ir sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina arba smulkia tarka. Įmušame kiaušinį. Pagardiname druska, pipirais. Gerai išmaišome. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol blynai iškeps ir gražiai apskrus.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į keptuvę ir kepiname, kol ši gražiai apskrus.
Sudedame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol šis taps auksinės spalvos. Sudedame virtus grybus ir pakaitiname viską dar keletą min.
Iškeptus blynus sudedame į indą, užpilame grybų ir spirgučių padažu, pabarstome smulkintu svogūnu, uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pastovėti, kad skoniai susidraugautų.
„Kviečiu į virtuvę“