Lygiai taip pat, ko gero, neretą amerikietį nustebintų mūsų regione su medumi skanaujami agurkai, taip pat uogiene paskaninti bulviniai blynai, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Bulvyčių ir pieno kokteilio derinys pirmą kartą išmėgintas prieš kelis dešimtmečius ir sukėlė tikrą revoliuciją JAV. Mokslininkai nustatė, kad bulvytėse esanti druska gali gerokai sustiprinti pieno kokteilio suteikiamą saldumo pojūtį.
Tačiau šiam gardumynui rimtą konkurenciją kelia kitas neįprastas derinys, itin išpopuliarėjęs socialiniame tinkle „TikTok“. Tai – bulvių kepsnelių sumuštinis su minkštais ledais. Viename populiariausių greito maisto restoranų JAV parduodami pusryčių patiekalai sujungiami į vieną, tarp dviejų maltinukų suspaudžiant minkštus ledus. Šių metų vasarą pasirodęs kulinarinis atradimas netruko surasti gerbėjų ne tik Šiaurės Amerikoje, bet ir visame pasaulyje.
„Lidl“ ekspertai kviečia išmėginti kitą populiarų receptą, kuriame dera sūrumas ir saldumas – tai purūs amerikietiški blynai su šonine ir lietuvišku medumi. Saldumo ir sūrumo derinys maloniai nustebins kiekvieną valgytoją!
4 asmenims reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 500 ml kefyro arba pasukų
- 200 g kiaulienos šoninės (10–12 juostelių)
- 2 kiaušinių
- 120 ml aliejaus
- 100 g cukraus
- 4 v. š. medaus
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Į vieną dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, tuomet supilkite kefyrą, aliejų ir gerai išmaišykite. Mišinį palengva pilkite ant sausų produktų ir maišykite, kol neliks gumulėlių.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius. Jiems iškepus, keptuvėje pakepinkite šoninės juosteles, kol gražiai apskrus. Jei mėgstate minkštesnę šoninę, kepkite ją trumpiau.
Į lėkštę įdėkite keletą blynelių, greta jų patupdykite apskrudintas šoninės juosteles. Iškeptus blynelius apliekite skystu lietuvišku medumi. Skanaus!