Pasibaigus savaitgaliui, norisi pasilepinti lengvais ir greitai paruošiamais pietumis, kuriems „Lidl“ siūlo įsigyti 500 g „Skonio ženklo“ smulkintos kalakutienos iš šlaunelių vos už 2,99 Eur. Antrą tokią pat pakuotę gausite dovanų, jei nuo pirmadienio iki trečiadienio aktyvuosite specialų „Lidl Plus“ kuponą.
Antroje savaitės pusėje, nuo ketvirtadienio iki pat sekmadienio, jūsų lauks specialus pasiūlymas lašišai: 100 g sūdytos arba šaltai rūkytos pjaustytos „Nautica“ lašišų filė taip pat kainuos tik 2,99 Eur. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, mokėsite už vieną lašišos pakuotę, o antrą galėsite pasiimti nemokamai.
Unikalūs „Lidl Plus“ „1+1“ pasiūlymai galioja išskirtinai tik „Lidl“ pirkėjams, apsilankiusiems bet kurioje iš 26-iuose šalies miestuose esančioje parduotuvėje.
Greitai ir paprastai paruošiami kalakutienos maltinukai
„Lidl“ ekspertai žino, kaip sunkiai ir intensyviai dirbate, todėl kviečia prie viryklės neužtrukti ilgai bei pasigaminti lengvai paruošiamus kalakutienos maltinukus. Procesas – greitas, o skonis – nuostabus!
Patiekalui reikės:
- 600 g „Skonio ženklo“ smulkintos kalakutienos iš šlaunelių
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno
- 2 pjaustytų česnako skiltelių
- 1 kiaušinio
- 3 v. š. džiovintų mėtų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepimui
- Ryžių, grikių arba bulvių garnyrui
- Šviežių arba marinuotų daržovių
Dubenyje sumaišykite smulkintą kalakutieną, svogūną, česnakus, džiovintas mėtas ir kitus prieskonius, į masę įmuškite kiaušinį, ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius maltinukus.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje iki vidutinės kaitros. Apie 5–7 minutes kepkite kalakutienos maltinukus, kol jie taps auksinės spalvos.
Iškeptus maltinukus patiekite kartu su virtais ryžiais ar grikiais, taip pat keptomis bulvėmis. Paskaninkite juos mėgstamomis šviežiomis arba marinuotomis, raugintomis daržovėmis.
Šaltai rūkytos lašišos sumuštiniai su avokadu
Savaitei persiritus į kitą pusę, „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti tikrą pusryčių klasiką – sumuštinius su lašiša ir avokadu. Patiekalą pagaminsite vos per kelias minutes, ir galėsite iškart mėgautis sočiais pusryčiais.
Jums reikės:
- 8 riekelių mėgstamos „Mano duona“ duonos
- 200 g „Nautica“ šaltai rūkytos arba sūdytos lašišos filė
- 1 didelio supjaustyto avokado
- Krapų ar petražolių pagal skonį
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šlakelio citrinos sulčių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
Lašišą ir avokadą supjaustykite plonais griežinėliais. Pakepinkite mėgstamą duoną alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Ant pakepintos duonos sudėkite avokado griežinėlius ir lašišą. Sumuštinius apibarstykite krapais ar petražolėmis bei druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Skanaus!