Moliūgai su žele puikiai tiks desertams ruošti, juos galima patiekti su pyragais ar ledais – nenusivilsite išbandę.
Išbandykite ir skirtingo skonio želę – dėl to desertas bus vis kitoks.
Moliūgai su žele
Reikės:
- 1,5 kg kubeliais supjaustyto moliūgo minkštimo
- 4 citrinų
- 1 l vandens
- 500 g cukraus
- kelių gvazdikėlių
- 3 pakelių persikų, apelsinų ar citrinų želės
Kaip gaminti
Moliūgus, pašalinę odelę, supjaustykite kubeliais. Užvirkite vandenį, kai atvės, įspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant moliūgų. Uždengę palikite pastovėti pernakt.
Moliūgus išgriebkite, į vandenį suberkite cukrų, gvazdikėlius ir užvirinkite. Vėl suberkite moliūgus ir pakaitinkite keletą minučių – stebėkite, kad moliūgai neištižtų ir išlaikytų formą. Jeigu jie kietesni, pavirkite 10–12 minučių.
Paragaukite, ar netrūksta cukraus ar rūgšties.
Želę suberkite ant karštų moliūgų ir gerai išmaišykite.
Supilstykite į stiklainėlius ir padėkite atvėsti.
Laikykite vėsiai.