Vieni jį mėgsta gardinti razinomis, kiti, mėgstantys rūgštesnius skonius, – spanguolėmis.
Išbandykite morkų pyragą su kitu ingredientu, kurį daugelis prisimename atėjus rudeniui – tai imbierai. Jie įprastam pyragui suteikia ypatingo, dar įdomesnio skonio.
Pamatysite – tai taps tikru rudenišku atradimu, tad norėsite kartoti dar ne kartą.
Morkų pyragas su imbierais
Reikės
- 200 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. valgomosios sodos
- 2 a. š. imbierų miltelių
- žiupsnelio druskos
- 175 g rudojo cukraus
- 2 kiaušinių, kambario temperatūros
- 200 ml aliejaus
- 200 g smulkiai tarkuotų morkų
- 100 g susmulkintų graikinių riešutų
- 75 g cukruotų imbierų, susmulkintų mažesniais gabaliukais
Kremui:
- 100 g minkšto sviesto
- 100 g miltelinio cukraus
- 1 a. š. kukurūzų miltų
- 100 g maskarponės
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus. 20 cm skersmens torto formą su išimamu dugnu ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierų miltelius ir druską.
Kitame dideliame dubenyje gerai išplakite cukrų, kiaušinius ir aliejų, kai gerai išsimaišys, palaipsniui supilkite miltų mišinį. Tešla gali atrodyti kieta, tačiau ji suminkštės sudėjus morkas. Sudėkite morkas, graikinius riešutus, smulkintus cukruotus imbierus, kol viskas tolygiai susimaišys.
Dėkite tešlą į paruoštą skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite 45–55 minutes.
Kai pyragas bus aukso rudos spalvos, pradės trauktis nuo formos kraštų, o įkištas pagaliukas bus sausas, išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo formoje ant grotelių.
Kremui išplakite sviestą ir miltelinį cukrų, kai masės bus tolygi, įmaišykite kukurūzų miltus, o po to pusę maskarponės. Kai ji įsimaišys, dėkite likusią pusę. Neperplakite kremo, kitaip jis taps skystas. Uždenkite kremą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Kai pyragas visiškai atvės, išimkite kremą iš šaldytuvo, palaikykite maždaug 20 minučių ir lengvai paplakite, kad įsitikintumėte, jog kremas lygus.
Išimkite pyragą iš kepimo formos, perkelkite ant lėkštės. Perpjaukite perpus, pertepkite nedideliu kiekiu kremo arba visą kremą dėkite ant viršaus, apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir cukruotais imbierais.