Šįkart TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pristatė naujus patiekalų iš obuolių ir bulvių receptus.
„Jeigu šį rudenį dar negaminote deserto iš obuolių, tebūnie jis bus ypatingas. Vanilinis kremas, karamelizuoti obuoliai ir naminių sviestinių sausainių trupiniai... Tai – desertas žvaigždė!“ – tikina ji.
Tačiau dar didesnę staigmeną žinoma moteris paruošė tiems, kuriems patinka sotesni patiekalai. Šįkart Kotryna parodė, kaip išsikepti afganų duoną „Bolani“.
Tai traškus paplotėlis su bulvių įdaru.
Afganų duona
Tešlai reikės:
- 600 g miltų;
- 300 ml šilto vandens;
- šaukštelio druskos;
- dviejų šaukštų rapsų aliejaus.
- Įdarui reikės:
- 700 g virtų bulvių;
- 150 g svogūnų laiškų, porų;
- 150 g fetos sūrio;
- Chalapos paprikų;
- šaukšto alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai į miltus suberkite druską, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet po truputį pildami vandenį, tešlą užminkykite – ji turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždengę jį rankšluostėliu palikite pastovėti, kol gaminsite įdarą.
Susmulkinkite svogūnų laiškus ir porus. Bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, suberkite svogūnų laiškus, porus, smulkintas paprikas bei trupintą sūrį. Į įdarą įdėkite druskos, pipirų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinę į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite, kad taptų panaši į ploną blyną. Vienoje blyno pusėje sudėkite įdarą, o kita puse jį užlenkite. Nepamirškite gerai suspausti kraštų. Tuomet keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir gerai apkepkite kiekvieną duonelės pusę. Valgykite, kol duonelė dar karšta. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.