Reikės:
- 150 g miltų (aš dėjau 100 g kvietinių miltų ir 50 g migdolų miltų)
- 120 g minkšto sviesto
- 2 kiaušinių
- 150 g cukraus (aš dėjau 100 g įprasto cukraus ir 50 g rudojo cukraus)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 obuolių
- 2 kriaušių
- 1 a. š. vanilės
- 1 a. š. karamelės sirupo (labai didelis privalumas, suteikia gerą poskonį)
- 75 ml pieno
- 30 g lazdyno riešutų
Kaip gaminti
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, po vieną mušame kiaušinius, pilame vanilę bei karamelę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviesto masę. Pilame pieną ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Obuolius ir kriaušes nuplauname, supjaustome kubeliais (odelę palikau).
Kepimo formą (20 cm) ištepame sviestu, pilame visą tešlą, ant viršaus supilame obuolius ir kriaušes, lengvai paspaudžiame ranka. Ant viršaus pilame pasmulkintus lazdyno riešutus (naudojau be odelės).
Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 60–70 min. arba kol medinis pagaliukas bus sausas.
Leidžiame atvėsti formoje.
Ledų šaukštelis tikrai nepamaišytų.