Reikės:
- moliūgo
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 0,5 poro
- 3 bulvių
- 4 v. š. žirnių
- druskos
- pipirų
- lauro lapų
- vandens ar sultinio
- žalumynų – krapų, svogūnų laiškų, petražolių
- 30 g sviesto
Kukuliams reikės:
- maltos kiaulienos
- druskos, pipirų
- 1 kiaušinio
- česnako granulių
- persilado prieskonių
Kaip gaminti
Daržoves nulupame, nuplauname. Svogūną, česnaką ir porą supjaustome smulkiais gabalėliais, moliūgą ir morką sutarkuojame, bulves supjaustome kubeliais.
Pakepiname svieste smulkintas daržoves. Suberiame prieskonius, žirnius. Užpilame vandeniu ir verdame sriubą, kol žirniai suminkštės.
Iš mėsos formuojame nedidelius kukulius. Sudedame į sriubą ir paverdame apie 10 min. Gardiname smulkintais žalumynais.