Tarkuotų bulvių blynai – tikra virtuvės klasika. Juos mėgsta daugelis ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad jie greitai ir paprastai paruošiami. Būtent todėl tarkuotų bulvių blynai dažnai ruošiami paprastos darbo dienos pietums ar vakarienei.
Tačiau šį paprastą patiekalą lengvai galima paversti šiek tiek šventiškesniu – tereikia parinkti įdomesnių priedų ar paruošti gardų padažą. Tokiais blynais nebus gėda ir svečią pavaišinti.
Bulviniai blynai su lašiša ir varškės padažu
Reikės:
- 6–8 bulvių
- 1 didesnio svogūno
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. manų kruopų
- druskos, pipirų
Varškės pagardui reikės:
- 100 g varškės
- 100 g graikinio jogurto (riebesnio, 10 proc.)
- 1–2 skiltelių česnako (jei mėgstate)
- petražolių, krapų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų
- druskos
Patiekti reikės:
- sūdytos ašba šaltai rūkytos lašišos
Kaip gaminti
Pirmiausia pasigaminkite varškės padažą. Sutrinkite gerai ištrinkite varškę su graikiniu jogurtu, trintomis česnako skiltelėmis, kapotomis prieskoninėmis žolelėmis, pagardinkite druska.
Blynams svogūnus smulkiai sukapokite. Bulves smulkiai sutarkuokite, nusunkite. Sumaišykite su svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas ir išmaišykite – manų kruopos sugers skysčius, todėl blynai bus traškesni.
Pagardinkite druska, pipirais ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su pjaustyta rūkyta ar sūdyta lašiša ir varškės padažu.