Išbandykite obuolines spurgas – tai desertas, kuris gardžiausias dar šiltas, tad ilgai neužsibūna lėkštėje. Suvalgius vieną, ranka pati tiesiasi kitos link.
Skanaukite su kava, arbata arba pieno stiklinaite – ir mėgaukitės nuostabiu rudeniu.
Obuolinės spurgos
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio obuolių
- 250 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 4 v. š. cukraus
- žiupsnelio vanilinio cukraus
- 200 ml pieno
- 1 l aliejaus spurgoms kepti
Kaip gaminti
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite pieną, išmaišykite ir sumaišykite su miltais.
Baltymus išplakite iki stangrumo, atsargiai įmaišykite į tešlą.
Obuolius nulupkite, specialiu įrankiu ar bulvių skustuku pašalinkite šerdį.
Supjaustykite obuolius 0,5 cm storio griežinėliais.
Aliejų supilkite į platesnį puodą, įkaitinkite.
Obuolių griežinėlius gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, pamerkite į tešlą. Kepkite minutę iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar minutę. Vienu metu kepkite tiek spurgų, kad jos galėtų laisvai plaukioti aliejuje.
Jei kepa per greitai, sumažinkite kaitrą.
Išgriebkite iškepusias spurgas kiaurasamčiu ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų aliejus. Perkelkite į lėkštę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir mėgaukitės, kol šiltos!