Greitai paruošiamas obuolių pyragas: kai norisi ko nors gardaus ir paprasto

2023 m. rugsėjo 24 d. 15:18
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Šis greitas obuolių pyragas – skanus ir paprastai pagaminamas. Kepiau jį kvadratinėje kepimo formoje, o atvėsusį supjausčiau kvadratėliais.
Daugiau nuotraukų (2)
Šį pyragą patogu pasiimti su savimi į darbą, išvyką ir valgyti kaip saldų užkandį prie kavos ar arbatos. Šiame pyrage yra nemažai obuolių, o tešlos palyginti nedaug.
Ingredientus naudojau tokius, kuriuos greičiausia lengvai rasite savo šaldytuve: kefyrą, sviestą, kiaušinius. Taip pat kvietinius miltus, cinamoną, sodą. Su ja iškeptas pyragas bus puresnis, negu su kepimo milteliais.
Keletas patarimų, kaip pagaminti šį greitą obuolių pyragą
Naudojau kvadratinę kepimo formą, kurios dydis 25×25 cm. Pyragas iškepė gana plonas, todėl jį buvo patogu supjaustyti kvadratėliais.
Kepimo formos apačią ištepiau sviestu ir apibarsčiau džiūvesėliais. Jeigu jų neturite, galima naudoti ir miltus. Tai darau tam, kad iškepusi pyrago apačia nebūtų drėgna.
Obuolius reiktų naudoti kietesnius ir rūgštesnius. Minkšti obuoliai kepant ištyžta. Aš naudojau „Gala“ veislės obuolius.
Tešla turėtų būti tokio tirštumo, kaip grietinė.
Greitas obuolių pyragas skanus ir kitą dieną – atvėsusį jį reikia laikyti uždarame inde ar maišelyje.
Matavimo stiklinę naudojau 250 ml.
Greitas obuolių pyragas
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 50 min.
Reikės:
  • 4 vid. dydžio kietesnių obuolių
  • 2 kiaušinių, L dydžio
  • 1 stiklinės (250 ml arba 220 g) kefyro
  • 100 g ištirpinto sviesto
  • 2/3 stiklinės (130 g) cukraus
  • 1 1/2 stiklinės (200 g) kvietinių miltų
  • 1/2 a. š. sodos (arba 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių)
  • 1 a. š. cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio vanilinio cukraus
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių
Kaip gaminti
Nulupti obuolius. Juos supjaustyti nedideliais kubeliais. Sumaišyti su cinamonu.
Plaktuvu lengvai išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilti kefyrą, sviestą. Vėl viską išplakti.
Kitame inde sumaišyti miltus, sodą ir druską. Juos sumaišyti su skystais ingredientais. Nepermaišyti.
Obuolius suberti į tešlą, viską atsargiai išmaišyti.
Kepimo formą (naudojau 25×25 cm) ištepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais.
Į ją sukrėsti tešlą. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40–45 min. ar kol viršus bus lengvai apskrudęs ir į vidų įdūrus mediniu pagaliuku jis bus sausas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.