Skanus padažas yra gaminamas iš sultinio, sojų padažo, rudojo cukraus, sezamų aliejaus, česnakų ir imbierų, sutirštinamas trupučiu kukurūzų krakmolo.
Šis patiekalas ruošiamas taip greitai, kad patiekti galėsite jau po 20 minučių. Per tą laiką išvirsite ryžius ir galėsite mėgautis gardžiais pietumis ar vakariene.
Vištiena su brokoliais imbierų ir česnakų padaže
Reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės be kaulų, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
- 1 didesnės brokolio galvos, suskirstytos žiedynais
- 2 šaukštų aliejaus
Padažui reikės:
- 2/3 puodelio vištienos sultinio
- 3 v. š. sojų padažo
- 1 v. š. rudojo cukraus
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo
- 1 v. š. sezamų aliejaus
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 a. š. trinto šviežio imbiero
Kaip gaminti
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.
Vištieną pagardinkite druska ir pipirais. Didelėje keptuvėje ant vidutiniškai stiprios ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Sudėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus iš visų pusių ir iškeps, apie 4 minutes. Perkelkite į lėkštę.
Įkaitinkite kitą šaukštą aliejaus. Sudėkite brokolius ir kepkite maišydami, kol jie taps traškūs, maždaug 3 minutes.
Supilkite padažą. Troškinkite, kol padažas sutirštės, apie 2–3 minutes. Grąžinkite vištieną į keptuvę ir pakaitinkite dar maždaug vieną minutę.
Apibarstykite sezamais ir patiekite su virtais ryžiais ar azijietiškais makaronais.
Skanaus!