Šis pyragas nereikalauja daug įgūdžių ar darbo, jam kepti nereikia riebalų, kepimo miltelių, svarbiausia – į tešlą įdėti daug obuolių: kuo jų daugiau, tuo pyragas drėgnesnis.
Gardus dar šiltas su ledais, arbata ar pieno stikline, bet ne mažiau skanus ir atvėsęs.
Tad išsikepkite ir pasimėgaukite.
Obuolių pyragas
Reikės:
- 4 kiaušinių
- stiklinės cukraus
- stiklinės miltų
- 5–8 rūgštesnių obuolių, nelygu dydis
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Kai masė pabals, suberkite miltus ir dar kartą gerai išplakite. Masė turi būti riebios grietinės tirštumo.
Supjaustykite obuolius ir įmaišykite į tešlą. Supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir šaukite į orkaitę.
Kepkite 40–50 minučių (nelygu pyrago storis). Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Skanaus!