Burnoje tirpstantis mėsos troškinys: Mažvyda rekomenduoja šį receptą

2023 m. rugsėjo 21 d. 17:43
Mažvyda Šapalaitė, „Food for soul“
Receptas
Troškiniai – tai tie komfortiški ir šildantys patiekalai, kuriuos prisimename atėjus rudeniui ir šaltiems žiemos vakarams. Šiandien dalinuosi vieno iš jų receptu.
Daugiau nuotraukų (2)
Stirnienos troškinys su šviežiomis bulvėmis ir voveraitėmis. Leidau troškintis ketaus puode keletą valandų, po kurių visi ingredientai tiesiog tirpo burnoje.
Ingredientai:
  • stirnienos kumpis (galima keisti bet kokia kita mėgstama mėsa)
  • šviežios bulvės, morkos
  • voveraitės (puikiai tiks ir rudieji pievagrybiai ar baravykai)
  • druska, pipirai, aitriosios ir rūkytos paprikos, česnakų milteliai, traiškyti česnakai, kiti mėgstami prieskoniai
  • šaukštas miltų
  • raudonasis vynas
  • jautienos sultinys
Kaip gaminti
Stirnieną ar kitą mėsą supjaustome stambiais gabaliukais, marinuojame su mėgstamais prieskoniais, apkepame stipriai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu miltų.
Apkeptą mėsą dedame į ketaus puodą, šalia guldome stambiai pjaustytas bulves, pjaustytas griežinėliais morkas, pilame sultinį, dedame česnako galvutes, žalumynų ryšulėlį, dedame prieskonius, lauro lapus, pipirus žirneliais, pilame raudonąjį vyną.
Užverdame ant viryklės, palaukiame kol vynas nugaruos ir dedame puodą į įkaitintą orkaitę.
Apie pusvalandį kepame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau sumažiname kaitrą iki 160 laipsnių ir leidžiame troškintis apie 2–2,5 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.