Stirnienos troškinys su šviežiomis bulvėmis ir voveraitėmis. Leidau troškintis ketaus puode keletą valandų, po kurių visi ingredientai tiesiog tirpo burnoje.
Ingredientai:
- stirnienos kumpis (galima keisti bet kokia kita mėgstama mėsa)
- šviežios bulvės, morkos
- voveraitės (puikiai tiks ir rudieji pievagrybiai ar baravykai)
- druska, pipirai, aitriosios ir rūkytos paprikos, česnakų milteliai, traiškyti česnakai, kiti mėgstami prieskoniai
- šaukštas miltų
- raudonasis vynas
- jautienos sultinys
Kaip gaminti
Stirnieną ar kitą mėsą supjaustome stambiais gabaliukais, marinuojame su mėgstamais prieskoniais, apkepame stipriai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu miltų.
Apkeptą mėsą dedame į ketaus puodą, šalia guldome stambiai pjaustytas bulves, pjaustytas griežinėliais morkas, pilame sultinį, dedame česnako galvutes, žalumynų ryšulėlį, dedame prieskonius, lauro lapus, pipirus žirneliais, pilame raudonąjį vyną.
Užverdame ant viryklės, palaukiame kol vynas nugaruos ir dedame puodą į įkaitintą orkaitę.
Apie pusvalandį kepame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau sumažiname kaitrą iki 160 laipsnių ir leidžiame troškintis apie 2–2,5 val.