Sausainius paruošite ir iškepsite lengviau ir greičiau nei obuolių pyragą, tad smaližiams neteks ilgai kankintis užuodžiant iš virtuvės sklindančius dieviškus kvapus.
Produktams matuoti naudojamas 240 ml puodelis.
Avižiniai su sausainiai su obuoliais
Reikės:
- 1 puodelio paprastų avižinių dribsnių (ne greitai paruošiamų)
- 1 puodelio miltų
- 2/3 puodelio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1,5 a. š. malto cinamono
- 0,5 a. š. malto muskato riešuto
- žiupsnelio smulkios druskos
- 100 g tirpinto sviesto
- 1 nedidelio kiaušinio
- 2 a. š. vanilės ekstrakto
- 2–3 vidutinio dydžio obuolių, smulkiai pjaustytų kubeliais
- 1/3 puodelio kapotų graikinių riešutų (nebūtinai)
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, muskato riešutą, graikinius riešutus ir druską.
Antrame dubenyje išplakite kiaušinį su vanile ir sviestu, supilkite ant sausų ingredientų ir užmaišykite tešlą.
Smulkiai supjaustykite obuolius, įmaišykite į tešlą, suformuokite kamuolį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, kiek suplokite ir dėkite ant skardos, palikdami tarpelius. Kepkite 12–15 minučių, kol sausainiai bus gražios auksinės spalvos, ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.