Dalis jų keliauja į stiklainius, dalis džiovinami ar kitaip ruošiami žiemai. Tačiau nepamirškite ir šiandien palepinti šeimynos skaniais pietumis ar vakariene – dubenėlis gardžios grybų sriubos sušildys ir kūną, ir sielą.
Šiai sriubai idealiai tiks baravykai, tačiau galima naudoti ir kitokius grybus. Išsivirkite – ir ši sriuba taikrai pateks į rudeniškų sriubų topus.
Trinta grybų sriuba
Reikės:
- 1 šaukšto sviesto
- 300–400 g baravykų ar kitokių grybų
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 nedidelės morkos
- poros česnako skiltelių
- 100 ml baltojo vyno (galima apsieiti ir be jo)
- 1 litro sultinio
- 200 ml grietinėlės
- druskos
- pipirų
- čiobrelių
Kaip gaminti
Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite grybus.
Svogūną sukapokite kubeliais, morką sutarkuokite, susmulkinkite česnako skilteles.
Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite sviestą, berkite svogūnus, morkas ir česnakus, apkepkite. Sudėkite grybus ir pakepkite dar keletą minučių.
Supilkite vyną ir pakaitinkite, kad nugaruotų. Tuomet supilkite sultinį, dėkite prieskonius ir pavirkite apie 20 min.
Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite, kol sriuba vėl užvirs.
Sriubą sutrinkite ir patiekite papuošę virtais ar keptais grybais, skrebučiais, puikiai derės ir pelėsinio sūrio gabalėliai.
Skanaus!