Vienas variantų, kur panaudoti keptą vištą, – pasigaminti kremines vištienos salotas arba mišrainę. Ją galima valgyti kaip tik patinka: užteptą ant skrudintų batono riekelių, susuktą į tortilijas, patiektą tešlos krepšeliuose, su krekeriais ar tiesiog pasigaminti didžiulį sumuštinį.
Variantų daug ir visokiausių, tad kiekvienas išsirinks, kaip labiau patinka.
Beje, šiose salotose taip pat labai tiks smulkiai pjaustyta paprika, o svogūnų laiškus galite pakeisti poru.
Vištienos salotos su obuoliu
Reikės:
- 2 keptų vištos krūtinėlių (arba pusės keptos vištos)
- 1 nedidelio obuolio
- 1 nedidelio saliero stiebo
Padažui reikės:
- 4 v. š. majonezo
- 4 v. š. grietinės
- saujelės susmulkintų svogūnų laiškų
- 2 v. š. pieno
- 1 v. š. baltojo acto
- 1 a. š. rudojo cukraus
- 0,5 a. š. džiovintų krapų (arba saujelės šviežių)
- 2 žiupsnių aitriųjų paprikų miltelių
- 1 žiupsnio juodųjų pipirų
- druskos pagal skonį
Kaip gaminti
Visus padažui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
Susmulkiname vištos krūtinėles (jei naudojate pusę vištos ar kitas jos dalis, tuomet išimkite kauliukus ir susmulkinkite).
Salierą ir obuolį supjaustome kubeliais (obuolio lupti nereikia).
Viename inde sumaišome vištieną, salierą, obuolį ir padažą.
Mišrainę palaikome šaldytuve 15–20 minučių, kad visi skoniai susijungtų.
Patiekiame kaip patinka (aš uždėjau po 1 v. š. ant skrudinto batono riekelių).