O gražiai papuoštas jis tiks ir ant švenčių stalo. Tad kepkite ir mėgaukitės.
Citrininis keksas
Reikės:
- 180 g cukraus
- 180 g minkšto sviesto
- 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 1 puodelio kefyro arba natūralaus jogurto (kambario temperatūros)
- 300 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. citrinų sulčių
- citrinos žievelės
- žiupsnelio druskos
Glajui reikės:
- miltelinio cukraus
- citrinų sulčių
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Sviestą ištrinkite su cukrum. Po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite. Supilkite kefyrą, citrinos sultis, berkite tarkuotos citrinos žievelės, druskos, galiausiai įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą, dėkite kepti. Kepkite apie 60–70 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Po 10 min. išimkite keksą iš formos ir leiskite atvėsti.
Puoškite citrininiu glajumi, pagaminto iš citrinų sulčių ir miltelinio cukraus arba tiesiog apibarstykite milteliniu cukrum.