Geriausia šiai sriubai naudoti naminius pomidorus. Ši trinta pomidorų sriuba bus tuo skanesnė, kuo jie bus labiau minkštesni, sunokę. Jegu sriuba bus kiek rūgšti, galima įdėti žiupsnelį cukraus. Moliūgą galima naudoti bet kurios rūšies.
Kaip pagaminti šią trintą pomidorų sriubą su moliūgu?
Visas daržoves kepiau orkaitėje. Moliūgo žievę reikia nupjauti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Pomidorus perpjaunu į dvi ar keturias dalis. Svogūną į dvi dalis. Česnako skiltelių nenulupu. Į gilesnį indą sudedu visas daržoves, apšlakstau alyvuogių aliejumi, druska, juodaisiais pipirais. Viską kepu 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. ar kol visos daržovės būna minkštos. Po pusės kepimo laiko daržoves pamaišau.
Tuo metu užsikaičiu sultinį. Kai iškepusios daržovės pravėsta, jas supilu į puodą su sultiniu, įberiu saujelę šviežių bazilikų. Išimu česnakų minkštąją dalį. Viską sutrinu maisto smulkintuvu. Beje, pomidorai išskiria nemažai skysčio – jo nereikia nupilti.
Į pabaigą supilu grietinėlę. Ją galima naudoti tiek įprastą, tiek augalinės kilmės (sojų, avižų). Pagal skonį įberiu druskos, juodųjų pipirų, cukraus.
Trinta pomidorų sriuba su moliūgu
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 45 min. Kiekis: 4 porcijos
Ingredientai:
- 800 g pomidorų, perpjautų į kelias dalis
- 600 g moliūgo
- 1 svogūno, perpjauto per pusę
- 500 ml sultinio
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų
- 70–100 ml (1/3–1/2 st. ) grietinėlės
- alyvuogių aliejaus
- saujelės šviežių bazilikų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas
Nupjauti moliūgo žievę, išimti sėklas. Supjaustyti nedideliais kubeliais.
Į gilų kepimo indą suberti daržoves, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais. Kepti orkaitėje 180 C apie 40 min. ar kol daržovės bus minkštos. Po pusės kepimo laiko daržoves permaišyti.
Puode užvirinti sultinį.
Daržoves kiek atvėsinti. Išimti česnaką, išspausti ar išimti minkštąją dalį. Jį įdėti atgal. Ant daržovių užberti bazilikus ir viską sutrinti iki vientisos masės. Supilti sultinį, grietinėlę. Įberti druskos, pipirų pagal skonį.