Jo skonį puikiai papildo cinamonas, muskato riešutas ir gvazdikėliai, o jį kepant namai bus iškvėpinti nuostabiais aromatais.
Skanaukite su arbata, kava ar pieno stikline – bus puikūs pavakariai, kurie prie stalo privilios visą šeimą.
O jei nenorite kepti kekso, išbandykite keksiukus.
Cukinijų keksas
12x22 cm kepimo skardai reikės:
- 150 g cukraus
- 120 ml augalinio aliejaus
- 2 nedidelių kiaušinių
- pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 puodelio (240ml) tarkuotų cukinijų
- 200 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
- 0,25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
- 0,25 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
- saujos kapotų graikinių riešutų
- saujos razinų (nebūtinai)
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą ištepkite riebalais.
Dideliame dubenyje išplakite cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilę iki vientisos masės. Sutarkuokite cukiniją, nuspauskite ir įmaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską, sodą, muskato riešutą, kepimo miltelius ir gvazdikėlius, dalimis įmaišykite į cukinijų masę. Suberkite graikinius riešutus ir razinas. Tešlą dėkite į paruoštą kepimo formą.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.