Šis obuolių pyragas – drėgnas, sunkus, bet tikrai gardus. Jame daug obuolių ir mažai tešlos.
Pagaminti lengva, tad jis tikrai pavyks visiems. O paragavus norėsis pakartoti.
Tad išsikepkite ir pasilepinkite.
Drėgnas obuolių pyragas
Reikės:
- 7–8 obuolių
- cinamono
- citrinos sulčių
- 4 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 170 g tirpinto sviesto
- 3 v. š. grietinės
- apie 300 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir cinamonu, išmaišykite ir palikite, kol ruošite tešlą.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, dėkite grietinę, mažą žiupsnelį druskos ir dar paplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite. Toliau plakant masę po truputį sudėkite į tešlą. Galiausiai įmaišykite obuolius.
Supilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir dėkite kepti.
Kepkite 45–55 min., nelygu kepimo indo talpa ir pyrago storis.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!