Drėgnas obuolių pyragas greitai dingsta nuo stalo: kas ragavo – visi norėjo pakartoti

2023 m. rugsėjo 8 d. 12:26
Lrytas.lt
Receptas
Rudenį namai pakvimpa obuolių pyragais. Jų receptų yra tiek daug, kad galėtume kasdien kepti vis kitokį, ir niekada neatsibostų.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis obuolių pyragas – drėgnas, sunkus, bet tikrai gardus. Jame daug obuolių ir mažai tešlos.
Pagaminti lengva, tad jis tikrai pavyks visiems. O paragavus norėsis pakartoti.
Tad išsikepkite ir pasilepinkite.
Drėgnas obuolių pyragas
Reikės:
  • 7–8 obuolių
  • cinamono
  • citrinos sulčių
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 170 g tirpinto sviesto
  • 3 v. š. grietinės
  • apie 300 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir cinamonu, išmaišykite ir palikite, kol ruošite tešlą.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, dėkite grietinę, mažą žiupsnelį druskos ir dar paplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite. Toliau plakant masę po truputį sudėkite į tešlą. Galiausiai įmaišykite obuolius.
Supilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir dėkite kepti.
Kepkite 45–55 min., nelygu kepimo indo talpa ir pyrago storis.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!
obuolių pyragasreceptasobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.