Gardus ir drėgnas keksas su mėlynėmis: kepsiu dar ne kartą

2023 m. rugsėjo 4 d. 17:46
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Keksui gaminti rinkausi šaldytas mėlynes, bet puikiai tiktų ir šviežios šilauogės.
Daugiau nuotraukų (1)
Skanus man šis keksas, ir tikrai ties šiuo receptu dedu didelį pliusą, nes gaminsiu dar ne kartą. Pati pyrago tešla drėgna, nėra per daug saldi, ir mėlynės čia puikiai sugroja pirmuoju smuiku.
Porcijos 8 – 10.
Užtruksite gamindami apie 20 min., kepimo laikas – 40 min.
Keksas su mėlynėmis
Reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 250 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnio druskos;
  • 100 g sviesto;
  • 140 ml pieno;
  • 70 ml aliejaus;
  • 350 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 saujų mėlynių.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, kol masė pabals ir patrigubės.
Sviestą ištirpiname. Jau pravėsusį supilame į kiaušinių plakinį. Gerai išmaišome. Supilame pieną, aliejų. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Suberiame mėlynes ir gerai išmaišome.
Masę supilame į kekso formą ir dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 35–40 min., kol pyragas gražiai apskrus ir iškeps.
keksasmėlynėsnaminis pyragas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.