Išbandykite panakotą pagal Irenos receptą – atrodo puošniai ir labai viliojančiai.
Dalijamės jos receptu.
Panakota
Šokoladinei panakotai reikės:
- 180 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 2 šaukštų šokoladinio kremo su lazdynų riešutais
- 1 šaukštelio želatinos
Želatiną užpilkite 1 šaukštu šalto vandens, palaikykite porą minučių, kad išbrinktų.
Į puodą supilkite grietinėlę, užkaiskite ir palaukite, kol pradės garuoti, tada sudėkite šokoladinį kremą. Kaitindami ant vidutinės kaitros gerai išmaišykite iki vientisos masės. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite želatiną ir išmaišykite.
Supilstykite į indelius ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Atvėsus dėkite į šaldytuvą 3–4 val., kad sustingtų.
Pistacijų ir gervuogių panakota
Pistacijų sluoksniui reikės:
- 180 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 2 šaukštų pistacijų riešutų kremo
- 1 šaukštelio želatinos
Uogų sluoksniui reikės:
- 2 saujų gervuogių
- 10 g vanilinio cukraus
- jeigu norite saldžiau – galima įdėti šaukštą cukraus.
- 1,5 šaukštelio želatinos (užpilti 1,5 šaukšto šalto vandens ir palaikyti, kad išbrinktų)
Pistacijų skonio sluoksnį paruoškite, kaip aprašyta aukščiau.
Uogų sluoksnis: į puodą suberkite uogas, įpilkite vanilinio ir jei norite – paprasto cukraus, palaukite, kol užvirs. Pavirkite apie 3 min., nuimkite nuo ugnies, sudėkite želatiną, gerai išmaišykite. Sutrinkite trintuvu.
Kai panakota jau bus šiek tiek sustingusi, o uogos atvėsusios, užpilkite ant viršaus ir dėkite į šaldytuvą.
Daugiau receptų rasite čia: „Irenakviat.tasty“