Ir dar. Kepti grybai virš žarijų su mėsa yra ideali porelė, o idealūs grybai kepti – karališkieji trimitai („eringi“).
Paruošite per 10 minučių, marinuosite mažiausiai 6 valandas, iškepsite per 10 minučių.
6–8 porcijoms reikės:
- 5 kg 300 g brandintos jautienos kumpio kepsnių
- 500 g karališkųjų trimitų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Marinatui reikės:
- 60 ml Vorčesterio padažo
- 60 ml sojų padažo
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelių trinto česnako
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 2 šaukštų citrinų sulčių
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 1 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio raudonėlių
- 1 šaukštelio trintų kalendrų sėklų
- 2–3 sulaužytų laurų lapų
Jautieną supjaustome kubeliais ir marinuojame 6–12 valandų. Labai patogu naudoti uždaromą plastikinį maišelį.
Grybus nuplauname, supjaustome į 2–3 dalis. Pašlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Mėsą ir grybus smeigiame ant iešmų. Vartydami kepame virš karštų žarijų apie 10 minučių iki mėsa viduje pasieks 55–60 laipsnių Celsijaus.
Patiekiame su mėgstamu padažu. Šį kartą – čimičiurio.