Jautienos šašlykai su grybais: paruošite per 10 minučių, o rezultatas – tobulas

2023 m. rugpjūčio 30 d. 17:13
Kristupas Krivickas tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius
Receptas
Kiaulienos ar vištienos šašlykai mums įprasti, o kaip su jautiena? Ar kada nors bandėte? Jei ne, šią spragą reikėtų užpildyti.
Daugiau nuotraukų (2)
Ir dar. Kepti grybai virš žarijų su mėsa yra ideali porelė, o idealūs grybai kepti – karališkieji trimitai („eringi“).
Paruošite per 10 minučių, marinuosite mažiausiai 6 valandas, iškepsite per 10 minučių.
6–8 porcijoms reikės:
  • 5 kg 300 g brandintos jautienos kumpio kepsnių
  • 500 g karališkųjų trimitų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
Marinatui reikės:
  • 60 ml Vorčesterio padažo
  • 60 ml sojų padažo
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių trinto česnako
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio raudonėlių
  • 1 šaukštelio trintų kalendrų sėklų
  • 2–3 sulaužytų laurų lapų
Jautieną supjaustome kubeliais ir marinuojame 6–12 valandų. Labai patogu naudoti uždaromą plastikinį maišelį.
Grybus nuplauname, supjaustome į 2–3 dalis. Pašlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Mėsą ir grybus smeigiame ant iešmų. Vartydami kepame virš karštų žarijų apie 10 minučių iki mėsa viduje pasieks 55–60 laipsnių Celsijaus.
Patiekiame su mėgstamu padažu. Šį kartą – čimičiurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.