Nors kopūstai laikomi nepamainoma daržove tradiciniams lietuviškiems patiekalams, be jų neapsieina ir kitų šalių virtuvės, ypač kaimyninių.
Lenkų virtuvėje prigijo kopūstų troškinys su dešrelėmis – iš paprastų produktų paruoštas, tačiau gardus ir sotus valgis, patinkantis visiems – nuo mažiausių iki didžiausių.
Jeigu ir jums patinka troškinti kopūstai, būtinai pasigaminkite.
Kopūstų troškinys su rūkytomis dešrelėmis
Reikės:
- 1 nedidelio kopūsto
- 1 morkos
- 1–2 svogūnų
- 5–6 rūkytų dešrelių
- 3 v. š. aliejaus
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 1 lauro lapelio
- stiklinės sultinio
- pagal skonį druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite tarkuotą morką su pjaustytu svogūnu.
Kai suminkštės, dėkite pjaustytus kopūstus, lauro lapą, užpilkite sultiniu, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite virš nedidelės kaitros apie 20 min., kol kopūstai suminkštės.
Pagardinkite pomidorų pasta pagal skonį, druska ir pipirais.
Supjaustykite dešreles skrituliukais, sumaišykite su daržovėmis ir pakaitinkite dar 10 min.
Šis troškinys dar skanesnis kitą dieną.
Skanaus!