Kopūstų troškinys su rūkytomis dešrelėmis: produktai paprasti, o rezultatas – sotus ir gardus

2023 m. rugpjūčio 28 d. 13:57
Lrytas.lt
Receptas
Be kopūstų neįsivaizduojame virtuvės – ruošiame salotas ar balandėlius, verdame sriubą, kepame blynelius, raugiame – receptų yra šimtai.
Daugiau nuotraukų (1)
Nors kopūstai laikomi nepamainoma daržove tradiciniams lietuviškiems patiekalams, be jų neapsieina ir kitų šalių virtuvės, ypač kaimyninių.
Lenkų virtuvėje prigijo kopūstų troškinys su dešrelėmis – iš paprastų produktų paruoštas, tačiau gardus ir sotus valgis, patinkantis visiems – nuo mažiausių iki didžiausių.
Jeigu ir jums patinka troškinti kopūstai, būtinai pasigaminkite.
Kopūstų troškinys su rūkytomis dešrelėmis
Reikės:
  • 1 nedidelio kopūsto
  • 1 morkos
  • 1–2 svogūnų
  • 5–6 rūkytų dešrelių
  • 3 v. š. aliejaus
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 1 lauro lapelio
  • stiklinės sultinio
  • pagal skonį druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite tarkuotą morką su pjaustytu svogūnu.
Kai suminkštės, dėkite pjaustytus kopūstus, lauro lapą, užpilkite sultiniu, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite virš nedidelės kaitros apie 20 min., kol kopūstai suminkštės.
Pagardinkite pomidorų pasta pagal skonį, druska ir pipirais.
Supjaustykite dešreles skrituliukais, sumaišykite su daržovėmis ir pakaitinkite dar 10 min.
Šis troškinys dar skanesnis kitą dieną.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.