Paruošite lengvai ir greitai, vos per keletą minučių, rezultato ilgai laukti taip pat nereikės, ir galėsite gardžiuotis vasariškais skoniais.
Pomidorų tarta
Reikės:
- 1 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos
- 250 g vyšninių pomidoriukų
- 200 g rikotos
- 50 g tarkuoto čederio ar kito stipraus skonio sūrio
- 60 g kietojo sūrio
- 2 kiaušinių
- šviežių bazilikų ar kitų žolelių
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Jei tešla šaldyta – atšildykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Tešlą iškočiokite į stačiakampį, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Nuo kraštų maždaug 2 cm įpjaukite, bet ne iki galo.
Dubenyje sumaišykite rikotą, tarkuotą čederio ir kietąjį sūrį, dėkite išplaktus kiaušinius, pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais.
Šią masę tepkite ant tešlos, kraštus palikite atvirus. Ant sūrio išdėliokite perpus perpjautus pomidorus, apibarstykite druska, pipirais.
Kepkite apie 20 minučių, kol pakraščiukai iškils ir gražiai apskrus, o viduje tešla bus iškepusi.
Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.