Vasariškos salotos su bolivinių balandų sėklomis: lengva, maistinga ir skanu

2023 m. rugpjūčio 25 d. 14:14
Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė
Receptas
Jeigu dažniausiai gaminate salotas, kurių pagrindas yra salotų lapai, ir tokios salotos jums nusibodo, vietoj salotų lapų pabandykite naudoti bolivinių balandų sėklas. Salotos, paruoštos su šiomis sėklomis, yra labai gaivios, skanios ir maistingos.
Daugiau nuotraukų (3)
Bolivinių balandų sudėtyje gausu organizmui reikalingų vitaminų ir kitų naudingų mikroelementų bei mineralų.
Bolivinių balandos sėklos yra gana universalios, tinka ne tik salotoms, bet ir apkepams, sriuboms, troškiniams ar košėms ruošti. Kitaip tariant, su šiomis mažomis sėklytėmis virtuvėje galima improvizuoti kaip patinka. Tik būtina nepamiršti, kad prieš verdant bolivinių balandų sėklas reikia nuplauti po šaltu vandeniu, kitaip jos įgaus kartų skonį.
Vasariškos salotos su bolivinių balandų sėklomis
Reikės:
  • 200 g bolivinių balandų
  • 1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio žaliosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio agurko
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno
  • 1 saujos mažų pomidorų (slyvinių, vyšninių ar pan.)
  • 1 saujos konservuotų kukurūzų
  • 3,5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3,5 v. š. baltojo vyno acto
  • 2 žiupsnių džiovintų raudonėlių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Bolivinių balandų sėklas supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu, sudedame į puodą, užpilame tris kartus daugiau vandens, negu yra kruopų, ir užverdame. Verdame 15 minučių nuo užvirimo pradžios. Tada sėklas supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu ir sudedame į dubenį, kad visiškai atvėstų.
Paprikas, pašalinę sėklytes, supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į didelį dubenį.
Agurką, morką ir svogūną nulupame. Agurką ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, morką sutarkuojame stambia tarka. Pomidorus perpjauname perpus.
Visas daržoves sudedame į dubenį su paprikomis, įmaišome atšalusias bolivinių balandų kruopas, pagardiname raudonėliais, druska ir pipirais pagal skonį.
Viename dubenėlyje gerai sumaišome alyvuogių aliejų su actu, užpilame ant salotų, išmaišome ir patiekiame.
Jei visų salotų iškart nesuvalgysite, nemaišykite jų su padažu – palikite salotas ir padažą atskiruose indeliuose ir sumaišykite tik prieš patiekdami.
salotosbolivinė balandareceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.