Tiršta, soti ir gardi – tai sriuba, kurią sunku sustoti valgyti.
Patiekite su pakepintu prancūzišku batonu, apibarstytu sūriu.
Svogūnų sriuba
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- 2 šaukštų lydyto sviesto
- 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
- džiovintų čiobrelių
- lauro lapo
- 2 v. š. miltų
- 100 mililitrų baltojo sauso vyno (nebūtina)
- 1,5 litro sultinio
Patiekti reikės:
- prancūziško batono
- tarkuoto sūrio
Kaip gaminti
Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite česnakus. Į puodą dėkite sviestą, įpilkite aliejaus. Kai įkais, sudėkite svogūnus ir česnakus, juos švelniai pakepinkite ant vidutinio karštumo ugnies.
Kai taps aukso spalvos, apibarstykite čiobreliais, miltais, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumulėlių, tada uždenkite ir kelias minutes patroškinkite.
Supilkite verdantį sultinį, išmaišykite ir virkite apie 20 minučių.
Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, apibarstykite tarkuotu sūriu ir apkepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys. Patiekite šalia sriubos arba dėkite į sriubos lėkštę.