Vištų kepenėlių paštetas su voveraitėmis: receptas, kurį verta išbandyti

2023 m. rugpjūčio 18 d. 14:26
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Mėgstu aš paštetą, tik vis sunkiau randu laiko jam pasigaminti. Pagamintų jau nebeperku, nes man jie tiesiog neskanūs. Geriau rečiau, skaniau, bet savo.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis paštetas negalės ilgai stovėti šaldytuve, nes gaminu jį su voveraitėmis, tad teks susmaguriauti greitai, per kelias dienas. Kaip visi žinome, grybai yra ilgai stovėti tikrai negali, net ir apruošti. Turi tokią savybę imti ir sugesti.
Bet gaminti kepenėlių paštetą su voveraitėmis buvo tikrai verta. Tai labai skanus derinys.
Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis
Porcijos 4–6. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
  • 500 g vištų kepenėlių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 200 g voveraičių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • druskos pagal skonį;
  • 2 lauro lapų;
  • kelių šakelių šalavijo.
Kaip gaminti
Svogūną ir česnaką nulupame, nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Kepenėles taip pat pasmulkiname.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintą svogūną, česnaką, voveraites ir kepenėlės. Pakepiname, kol gražiai apskrus. Metame lauro lapus, šalaviją, pagardiname druska. Užpilame grietinėle ir patroškiname apie 20 min. Išimame lauro lapus, šalaviją. Kepenėlių ir voveraičių masę su padažu sutriname maisto smulkintuvu arba sumalame iki vientisos masės.
Gautą paštetą tepame ant duonos riekelių, pabarstome smulkintais svogūnų laiškais. Skanu su šviežiai paraugtu agurkėliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.