Šis paštetas negalės ilgai stovėti šaldytuve, nes gaminu jį su voveraitėmis, tad teks susmaguriauti greitai, per kelias dienas. Kaip visi žinome, grybai yra ilgai stovėti tikrai negali, net ir apruošti. Turi tokią savybę imti ir sugesti.
Bet gaminti kepenėlių paštetą su voveraitėmis buvo tikrai verta. Tai labai skanus derinys.
Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis
Porcijos 4–6. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 500 g vištų kepenėlių;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 200 g voveraičių;
- 200 ml grietinėlės;
- 50 g sviesto;
- druskos pagal skonį;
- 2 lauro lapų;
- kelių šakelių šalavijo.
Kaip gaminti
Svogūną ir česnaką nulupame, nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Kepenėles taip pat pasmulkiname.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintą svogūną, česnaką, voveraites ir kepenėlės. Pakepiname, kol gražiai apskrus. Metame lauro lapus, šalaviją, pagardiname druska. Užpilame grietinėle ir patroškiname apie 20 min. Išimame lauro lapus, šalaviją. Kepenėlių ir voveraičių masę su padažu sutriname maisto smulkintuvu arba sumalame iki vientisos masės.
Gautą paštetą tepame ant duonos riekelių, pabarstome smulkintais svogūnų laiškais. Skanu su šviežiai paraugtu agurkėliu.