Kepkite, kvėpinkite namus, džiuginkite artimuosius, gimines, draugus ar kaimynus – ir pasilepinkite vasariškomis dienomis.
Slyvų pyragas
Reikės:
- 10–14 slyvų
- 100 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
- 200 ml graikinio jogurto
- 1,5 stiklinės cukraus
- 2 kiaušinių
- 300 g miltų
- 2,5 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite perpus, pašalinkite kauliukus.
Į jogurtą supilkite sviestą, įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, vanilę ir gerai išplakite.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sumaišykite su druska ir pamažu įmaišykite į skystą masę.
Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, sudėkite tešlą, ant jos viršaus išdėliokite slyvas.
Kepkite maždaug 40–50 minučių.