Moters teigimu, gaivios, traškios salotos puikiai tinka prie mėsiškų patiekalų, pavyzdžiui, kotletų ar kepsnių, paukštienos ir žuvies, o taip pat skanu jų tiesiog užkąsti su duonos riekele.
„Daržovių proporcijas galima keisti pagal skonį ar turimų daržovių kiekį“, – patarimu pasidalijo Vlada, o mes dalijamės jos receptu.
Kopūstų salotos žiemai
Reikės:
- 1 kg kopūsto
- 0,5 kg pomidorų
- 0,5 kg saldžiųjų paprikų
- 300 g morkų
- 300 g svogūnų
- juodųjų pipirų žirnelių
- lauro lapų
Marinatui reikės:
- 50 g druskos
- 50 g cukraus
- 250 ml saulėgrąžų aliejaus
- 80 ml acto (9 proc.)
Kaip gaminti
Kopūstą susmulkinkite, pomidorus supjaustykite kubeliais, paprikas – juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, morkas sutarkuokite.
Sumaišykite marinatui skirtus produktus ir užpilkite ant salotų, viską pakaitinkite puode 15–20 min., tačiau nepervirkite – daržovės turi likti traškios.
Paragaukite, ar nieko netrūksta.
Mišrainę dėkite į sterilius stiklainėlius, apverskite dangteliais žemyn ir palikite iki atvės.
„Skanaus!“ – palinkėjo Vlada.