Išbandykite, įsimylėkite, ir tegu šis patiekalas būna dažnai gaminamas jūsų namuose.
Vištiena česnakiniame padaže
Reikės:
- 2 didelių vištienos filė
- 2 šaukštelių česnako miltelių
- druskos ir maltų pipirų pagal skonį
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 kiaušinio
- 4 šaukštų miltų
- 3 šaukštų sviesto
- 1 poro
- 12 skiltelių česnako
- 1/2 stiklinės vištienos sultinio
- 1/2 stiklinės grietinėlės
- 1 šaukštelio citrinos sulčių
- kelių čiobrelio šakelių
Kaip gaminti
Vištienos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir lengvai pamuškite. Ištrinkite druska, pipirais ir česnako milteliais.
Kiaušinius išplakite dubenyje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištieną apvoliokite plaktame kiaušinyje ir miltuose, dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių ant lengvos kaitros, kol vištiena iškeps. Išimkite iš keptuvės.
Į keptuvę dėkite sviestą ir ištirpinkite. Dėkite pusžiedžiais pjaustytus porus, smulkintus česnakus ir kepkite maišydami, kol poras suminkštės. Supilkite sultinį ir pavirkite ant stipresnės kaitros 3-4 min., kol skystis sutirštės.
Supilkite citrinos sultis ir maišydami pavirkite minutę. Supilkite grietinėlę, berkite čiobrelius ir pavirkite 2 min. ant vidutinės kaitros.
Sudėkite vištieną ir dar kelias minutes patroškinkite.
Valgykite su norimu garnyru. Mums užteko tiesiog salotų.