Kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi pagal K. Krivicko receptą

2023 m. rugpjūčio 11 d. 14:28
Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius
Receptas
Kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi 
Daugiau nuotraukų (2)
Reikės:
  • 3 prinokusių, bet vis dar tvirtų kriaušių
  • 3–5 v. š. medaus
  • 6 a. š. sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • 3 a. š. kepintų, kapotų žemės riešutų
  • trupučio šviežių čiobrelių
  • druskos, pipirų
Kaip gaminti
Kriaušes pjauname perpus ir išskobiame sėklytes. Dedame ant grotelių, aplaistome medumi ir užmetame čiobrelių.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje netiesioginėje kaitroje apie 10 min., kol kriaušės pasidarys pakankamai minkštos, kad būtų galima įdurti šakute.
Išimame iš kepsninės, palaukiame, kol truputį atvės.
Į kiekvieną kriaušės puselę dedame po šaukštelį pelėsinio sūrio, apibarstome riešutais ir užpilame medumi. Pabarstome druska ir pipirais pagal skonį.
Desertas skanus šiltas ir atšalęs.
kriaušėspelėsinis sūrisreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.