Reikės:
- 3 prinokusių, bet vis dar tvirtų kriaušių
- 3–5 v. š. medaus
- 6 a. š. sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- 3 a. š. kepintų, kapotų žemės riešutų
- trupučio šviežių čiobrelių
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Kriaušes pjauname perpus ir išskobiame sėklytes. Dedame ant grotelių, aplaistome medumi ir užmetame čiobrelių.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje netiesioginėje kaitroje apie 10 min., kol kriaušės pasidarys pakankamai minkštos, kad būtų galima įdurti šakute.
Išimame iš kepsninės, palaukiame, kol truputį atvės.
Į kiekvieną kriaušės puselę dedame po šaukštelį pelėsinio sūrio, apibarstome riešutais ir užpilame medumi. Pabarstome druska ir pipirais pagal skonį.
Desertas skanus šiltas ir atšalęs.