Žalių pomidorų mišrainė su svogūnais: ruoškite dabar – mėgaukitės žiemą

2023 m. rugpjūčio 10 d. 21:47
Lrytas.lt
Receptas
Žalių pomidorų mišrainė su svogūnais – pikantiško saldžiarūgščio skonio, itin tiks prie mėsos patiekalų. Paruošti tikrai nesudėtinga, tad išsisaugokite šį receptą ir išbandykite dar šį sezoną.
Daugiau nuotraukų (1)
O žiemą pasimėgaukite vasaros skoniais.
Žalių pomidorų mišrainė su svogūnais
Reikės:
  • 1,5 kg žalių pomidorų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 2,5 v. š. druskos
Pomidorus supjaustykite žiedeliais, svogūnus – pusžiedžiais, apibarstykite druska ir visą gerai išmaišykite. Palikite pastovėti vėsioje vietoje per naktį.
Suverskite į didelį rėtį ir leiskite nuvarvėti.
Paruoškite marinatą.
Marinatui reikės:
  • 1,5 l vandens
  • 200 ml acto (9 proc.)
  • 150 g cukraus
  • lauro lapų
  • kvapiųjų pipirų
Dideliame puode užvirkite marinatą ir sudėkite į jį pomidorų ir svogūnų masę. Pakaitinkite iki pradės virti ir iškart sudėkite į švarius stiklainėlius, uždarykite, verskite dangteliais žemyn ir palaikykite užkloję iki atvės.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.