O žiemą pasimėgaukite vasaros skoniais.
Žalių pomidorų mišrainė su svogūnais
Reikės:
- 1,5 kg žalių pomidorų
- 0,5 kg svogūnų
- 2,5 v. š. druskos
Pomidorus supjaustykite žiedeliais, svogūnus – pusžiedžiais, apibarstykite druska ir visą gerai išmaišykite. Palikite pastovėti vėsioje vietoje per naktį.
Suverskite į didelį rėtį ir leiskite nuvarvėti.
Paruoškite marinatą.
Marinatui reikės:
- 1,5 l vandens
- 200 ml acto (9 proc.)
- 150 g cukraus
- lauro lapų
- kvapiųjų pipirų
Dideliame puode užvirkite marinatą ir sudėkite į jį pomidorų ir svogūnų masę. Pakaitinkite iki pradės virti ir iškart sudėkite į švarius stiklainėlius, uždarykite, verskite dangteliais žemyn ir palaikykite užkloję iki atvės.
Skanaus!