Šis vasariškas pyragas patiks visiems – nuo mažiausių iki didžiausių.
Jį lengva pagaminti, net nereikia ruošti tešlos – tad tikrai pavyks net ir virtuvės naujokams. O jei neturite mėlynių, jas keiskite šilauogėmis.
Pyragas nėra itin saldus, jei mėgstate saldžiau, padidinkite cukraus kiekį.
Pyragas su maskarpone ir mėlynėmis
Pagrindui reikės:
- 200 g sausainių
- 60 g tirpinto sviesto
Sūrio masei reikės:
- 250 g kambario temperatūros kreminio sūrio (maskarponės)
- 80 g cukraus
- žiupsnio druskos
- vienos citrinos tarkuotos žievelės
- vanilės ekstrakto
- 1 didelio kiaušinio, kambario temperatūros
- 60 g riebios grietinės
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo (galima keisti bulvių krakmolu)
Taip pat reikės:
- mėlynių ar šilauogių
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kepimo formą ištepkite riebalais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
Sausainius dėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite į trupinius S formos peiliais. Sumaišykite su tirpintu sviestu.
Šia mase išklokite 20 cm x 20 cm ar panašaus dydžio kepimo formos dugną, gerai prispauskite.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pagrindui atvėsti kepimo formoje.
Į dubenį dėkite kreminį sūrį, cukrų, druską, krakmolą, citrinos žievelę, vanilę ir gerai išmaišykite plakimo šluotele.
Dėkite kiaušinį, išmaišykite, po to įmaišykite grietinę.
Šią masę pilkite ant pagrindo, paskleiskite ir išlyginkite paviršių. Apibarstykite mėlynėmis, jas šiek tiek įspauskite į masę.
Pyragą dėkite kepti į 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 35–40 minučių, kol krašteliai pradės ruduoti.
Leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo formos.
Patiekite ir mėgaukitės.