Šis keksas su mėlynėmis taps tikra vasariško stalo pažiba – tiks ir priešpiečiams ar prie kavos puodelio po pietų, ir laukiant svečių.
Jei neturite mėlynių, keiskite jas šilauogėmis.
Keksas su mėlynėmis
Reikės:
- 150 g cukraus
- 80 g sviesto, kambario temperatūros
- 3 didelių kiaušinių, kambario temperatūros
- 200 g rikotos
- 2 šaukštų citrinos žievelės
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 200 g miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 puodelių šviežių mėlynių
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą ištepkite riebalais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
Išplakite sviestą su cukrumi dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu iki kreminės masės. Įmuškite po vieną kiaušinius.
Sumažinkite plakiklio greitį, sudėkite rikotą, citrinos žievelę, 2 šaukštus citrinos sulčių ir vanilę, išplakite. Po truputį berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, išmaišykite. Sudėkite mėlynes ir šaukštu švelniai įmaišykite į tešlą. Perkelkite į paruoštą kepimo indą.
Kepkite pyragą, kol pradės ruduoti aplink kraštus, o į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas liks švarus, neaplipęs tešla, maždaug 50–60 minučių (nelygu kekso storis).
Išimkite iš kepimo formos. Kai atvės, apliekite glajumi, kuriam sumaišykite 1 a. š. citrinos sulčių su 2 v. š. miltelinio cukraus arba apibarstykite milteliniu cukrumi.