Šios spurgos niekad neatsibosta: pigu, skanu, greita ir lengva

2023 m. rugpjūčio 3 d. 17:28
„Food for soul“
Receptas
Spurgos – tai desertas, kuris niekada nepabosta. Receptų ar proporcijų sukurta daugybė, visi jie puikūs ir verti išbandyti. Man tai vienas skaniausių, pigiausių, lengviausiai ir greičiausiai pagaminamų desertų.
Daugiau nuotraukų (1)
Aš pati dažnai keičiu ingredientų proporcijas bei skonius, bet tos paprastutės, tradicinės skaniausiai valgomos.
Ingredientai:
  • 600 g varškės
  • 5 kiaušiniai
  • 20 v. š. miltų
  • 6 v. š. cukraus
  • 1–2 v. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome. Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome ar išminkome.
Rankas sušlapiname vandeniu (aš tai darau dar ir su pirštinėmis, geriau formuojasi, nelimpa) ir formuojame norimo dydžio spurgas.
Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos.
Iškeptas spurgas sudedame į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.
P.S. Labai svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, kitaip spurgos gali per greitai apskrusti, o iškepusios – subliūkšti.
spurgosreceptasspurga
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.