Aš pati dažnai keičiu ingredientų proporcijas bei skonius, bet tos paprastutės, tradicinės skaniausiai valgomos.
Ingredientai:
- 600 g varškės
- 5 kiaušiniai
- 20 v. š. miltų
- 6 v. š. cukraus
- 1–2 v. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome. Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome ar išminkome.
Rankas sušlapiname vandeniu (aš tai darau dar ir su pirštinėmis, geriau formuojasi, nelimpa) ir formuojame norimo dydžio spurgas.
Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos.
Iškeptas spurgas sudedame į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.
P.S. Labai svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, kitaip spurgos gali per greitai apskrusti, o iškepusios – subliūkšti.