Šparaginės pupelės – tai dar vienos daržovės, kurios labai tinka marinuoti. Jos puikiai dera prie kepsnių ar žuvies, jomis galima puošti sumuštinius, ruošti mišraines ar skanauti vienas pačias.
Namuose šeimininkaujanti Diana iš Vilniaus pasidalijo savo pamėgtu receptu ir patarimais. Ruošiant pagal jos receptą pupelės būna traškios ir saldžiarūgščio skonio. Dalijamės.
Marinuotos šparaginės pupelės
Pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus.
Užvirkite didelį puodą vandens ir suberkite pupeles, pavirkite 10 min.
Per tą laiką pasiruoškite šalto vandens: kad būtų dar šaltesnis, įmeskite ledukų.
Pupeles išgriebkite iš puodo ir sudėkite į šaltą vandenį – tai padės joms greičiau atvėsti, nepervirti ir išsaugoti ryškesnę spalvą.
Kai atvės, sudėkite į rėtį.
Į stiklainius dėkite krapų, česnako skiltelių, pipirų žirnelių, po lauro lapą, sudėkite pupeles.
Paruoškite marinatą. Užvirkite 3 litrus vandens, berkite 3 šaukštus druskos, 9–10 šaukštų cukraus, įpilkite 3–5 v. š. aliejaus, galiausiai supilkite 375 ml acto (9 proc.).
Užpilkite verdančiu marinatu pupeles, uždenkite dangteliais, apverskite, uždenkite apklotu ir laikykite, kol visiškai atvės.
„Skanaus“, – palinkėjo Diana.