Cukinijų nereikėtų perkepti, kad krašteliai išliktų traškūs. Patikėkite – su petražolių ir česnakų pagardu lengvai traškus cukinijų gabalėlis yra labai gardus derinys.
Tiesa, jeigu mėgstate įmantresnius skonius, papildomai naudokite įvairius prieskonius. Su tokiais paprastais patiekalais galima itin lengvai eksperimentuoti.
Taigi nieko nelaukę keliaukite į daržą ar parduotuvę ieškoti jaunų, mažų, dailių cukinijų ir skanaus visiems!
Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis
Reikės:
- 2–3 mažų žalių cukinijų
- 6 didelių česnakų skiltelių
- 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių
- druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus (kepti)
Cukinijas supjaustome storesniais griežinėliais, abi griežinėlių puses apibarstome druska ir vienu sluoksniu sudedame į platų sietelį.
Paliekame 30 min.
Nulupame česnakų skilteles ir sukapojame. Sudedame į vieną indelį su petražolėmis.
Po 30 min. cukinijas sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname. Vieną griežinėlių pusę apibarstome druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant kiek stipresnės nei vidutinė ugnies. Sudedame cukinijų gabalėlius vienu sluoksniu ir kepame nevartydami apie 3–4 min., kol apskrunda, tada apverčiame ir kepame dar 3–4 min.
Po to sudedame ant popierinio rankšluosčio, tada – į lėkštę, kurioje patieksime.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame česnaką ir petražoles. Kepame apie 1 min. Česnakų pagardą uždedame ant cukinijų gabalėlių ir patiekiame.