Šiam receptui reikės didelių obuolių, paprastų avižinių dribsnių, trupučio miltų, rudojo cukraus, džiovintų vaisių, kapotų riešutų, sviesto ir malto cinamono. Ruošti šiuos obuolius verta jau vien dėl kvapo, sklindančio iš orkaitės!
Patiekite obuolius šiltus, apšlakstytus medumi ar klevų sirupu, šaukštu vanilinio jogurto, o jei norite šventiškiau – su vanilinių ledų kaušeliu.
Avižiniais dribsniais įdaryti kepti obuoliai
4 porcijoms reikės:
- 4 didelių obuolių
- 1 puodelio avižinių dribsnių
- 1/4 stiklinės miltų
- 1/4 puodelio rudojo cukraus
- 1/4 puodelio susmulkintų džiovintų vaisių ar uogų – spanguolių, razinų, abrikosų ir kt.)
- 1/4 puodelio kapotų graikinių riešutų, pekano riešutų arba migdolų
- 4 šaukštų sviesto
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
Kaip gaminti
Nupjaukite obuolių viršūnes ir išskobkite, palikdami dugną ir šonus. Sudėkite obuolius į kepimo skardą, išteptą riebalais.
Dubenyje gerai sumaišykite likusius sausus ingredientus, sudėkite į obuolius, ant viršaus dėkite po šaukštą sviesto.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių arba kol obuoliai suminkštės.