Primenu seną savo receptą, nes šią mišrainę ruošiu kiekvienais metais.
Skani mišrainė, tokia su „cinkeliu“, nes stipriai jaučiamas ir česnako, ir aitriosios paprikos skonis.
Mišrainei puikiai tinka sunaudoti ir jau ūgtelėję agurkai.
Aštri nekaitinta agurkų mišrainė žiemai
Reikės:
- 6 kg agurkų;
- 7 v. š. druskos;
- 1 v. š. aitriosios paprikos (aš naudojau dribsnius);
- 1 st. aliejaus;
- 1,5 st. obuolių acto;
- 1–2 galvučių česnako;
- 500 g cukraus.
Kaip gaminti
Agurkus nulupame (jeigu naudosite jaunus ir mažus agurkėlius, jų lupti nereikia) ir supjaustome griežinėliais. Užpilame druska ir palaikome 6 val., skystį nupilame.
Česnakus nulupame ir pasmulkiname. Sumaišome su aitriąja paprika, aliejumi, cukrumi ir actu. Užpilame ant agurkų. Palaikome dar 12 val. kambario temperatūroje.
Sudedame į švariai išplautus stiklainius. Agurkus laikome šaltai.