Agurkų mišrainė žiemai: senas receptas, kurį verta prisiminti

2023 m. liepos 31 d. 08:54
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Atostogos yra atostogos, bet pasirūpinti atsargomis žiemai visgi reikia.
Daugiau nuotraukų (1)
Primenu seną savo receptą, nes šią mišrainę ruošiu kiekvienais metais.
Skani mišrainė, tokia su „cinkeliu“, nes stipriai jaučiamas ir česnako, ir aitriosios paprikos skonis.
Mišrainei puikiai tinka sunaudoti ir jau ūgtelėję agurkai.
Aštri nekaitinta agurkų mišrainė žiemai
Reikės:
  • 6 kg agurkų;
  • 7 v. š. druskos;
  • 1 v. š. aitriosios paprikos (aš naudojau dribsnius);
  • 1 st. aliejaus;
  • 1,5 st. obuolių acto;
  • 1–2 galvučių česnako;
  • 500 g cukraus.
Kaip gaminti
Agurkus nulupame (jeigu naudosite jaunus ir mažus agurkėlius, jų lupti nereikia) ir supjaustome griežinėliais. Užpilame druska ir palaikome 6 val., skystį nupilame.
Česnakus nulupame ir pasmulkiname. Sumaišome su aitriąja paprika, aliejumi, cukrumi ir actu. Užpilame ant agurkų. Palaikome dar 12 val. kambario temperatūroje.
Sudedame į švariai išplautus stiklainius. Agurkus laikome šaltai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.