Patiekite su bulvių koše, makaronais ar kitu mėgstamu garnyru.
Taip paruošta vištiena tiks ne tik kasdieniam, bet ir vaišių stalui ar laukiant svečių. Išbandykite – nesigailėsite.
Vištiena garstyčių ir grietinėlės padaže
Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 2 v. š. sviesto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- vištienos prieskonių
- druskos ir pipirų
Padažui reikės:
- 2 v. š. sviesto
- 2 česnako skiltelių, sutrintų
- kelių saulėje džiovintų pomidorų
- 1 v. š. miltų
- 0,5 puodelio vištienos sultinio
- 0,5 puodelio sauso baltojo vyno
- 2 v. š. Dižono garstyčių
- 200 ml grietinėlės
Kaip gaminti
Vištieną iš abiejų pusių pagardinkite vištienos prieskoniais, druska ir pipirais.
Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, apkepkite vištieną iš abiejų pusių. Išimkite vištieną ir atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę dėkite 2 v. š. sviesto ir sutrintą česnaką, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Suberkite miltus ir maišydami pakepkite maždaug minutę.
Toliau maišydami supilkite vištienos sultinį, tada – vyną. Gardinkite garstyčiomis, saulėje džiovintais pomidorais, druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Sudėkite vištieną į padažą ir troškinkite, kol vištiena visiškai iškeps, maždaug 10–15 minučių.
Patiekite su bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru ir daržovėmis.