Šiam tortui pagaminti naudokite mėgstamiausius vaisius ir uogas. Turėjau gražų nektariną ir gerai sunokusį mangą, o uogas dėjau tokias, kokių tuo metu turėjau šaldytuve. Puikiai tiktų ir persikai, avietės, konservuoti vaisiai (tik nenaudočiau ananasų ir kivių vien dėl to, kad tortas gali nesustingti).
Matuoti naudojama 240 ml talpos stiklinė.
Uogų ir vaisių tortas „Vasara“
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 0,5 stiklinės (60 g) miltų
- 1/3 stiklinės (70 g) cukraus
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 1 stiklinės susmulkintų braškių
- 1 stiklinės mėlynių
- 1 susmulkinto nektarino
- 1 mažo susmulkinto sunokusio mango
- 1,5 stiklinės plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo), šaltos
- 225 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“), kambario temperatūros
- 170 g mėgstamos želės (naudojau aviečių skonio)
- 1 stiklinės karšto vandens
- 0,5 stiklinės (100 g) cukraus
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Biskvitui viename dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius su cukrumi. Plakame apie 5 minutes, kol masė įgauna baltą spalvą ir pasidaro tiršta. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską, persijojame. Tada pamažu, lėtai ir atsargiai įmaišome miltus į kiaušinių masę.
Ant kepimo formos dugno (naudojau 23 cm skersmens išardomą tortinę) klojame kepimo popierių, supilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min., kol biskvitas įgauna gražią auksinę spalvą. Išimame iš orkaitės, apipjauname kraštus peiliu ir paliekame visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą perpjauname perpus.
Želę užpilame karštu vandeniu, išmaišome ir paliekame vėsti.
Kreminį sūrį išplakame iki vientisos masės.
Viename dideliame dubenyje plakame grietinėlę su cukrumi. Kai pradeda tirštėti, po truputį dedame kreminį sūrį ir plakame, kol kremas sutirštėja. Tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius. Šaukštu įmaišome atvėsusią želę ir uogas bei vaisius.
Torto sluoksniavimas:
išardomos kepimo formos kraštus (naudojau 23 cm skersmens) uždengiame kepimo popieriumi.
Dedame pirmąjį biskvitą, uždedame pusę įdaro, tada antrąjį biskvitą ir likusį įdarą, išlyginame paviršių ir paliekame tortą stingti pernakt šaldytuve. Po to išimame iš formos, nuimame kepimo popierių ir puošiame, kaip patinka.