Vietoje bulvių galite naudoti porus, bus irgi labai skanu. Išbandykite.
Kepta vištiena su smidrais ir bulvėmis
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių
- kelių nedidelių bulvių
- 1–2 ryšelių smidrų
- pusės šaukštelio maltų pipirų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 3 česnako skiltelių
- kelių peletrūno lapelių
- žaliosios citrinos
- 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame smidrus (storesnius galiukus nupjauname).
Aliejų sumaišome su druska, pipirais, 1 žaliosios citrinos sultimis, smulkintu peletrūnu, įspaudžiame česnako. Padaliname į dvi dalis.
Bulves nuplauname ir supjaustome ketvirčiais ar dar smulkiau, ant jų supilame dalį aliejaus mišinio. Išmaišome, kad bulvės pasidengtu aliejaus mišiniu. Dedame į kepimo skardą šalia smidrų.
Į kitą aliejaus mišinio dalį beriame rūkytos paprikos miltelius ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame vištieną. Dedame į kepimo indą.
Kepame 180–200 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min.
Apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.