Vištiena su smidrais ir bulvėmis: lengva, paprasta ir gardu

2023 m. liepos 26 d. 17:24
„Samčio užrašai“
Receptas
Kai pasidalijau šia vakarienės nuotrauka, ji sulaukė daugybės komplimentų. Tad skubu dalintis šios labai sultingos ir skanios vištienos receptu.
Daugiau nuotraukų (2)
Vietoje bulvių galite naudoti porus, bus irgi labai skanu. Išbandykite.
Kepta vištiena su smidrais ir bulvėmis
Reikės:
  • 4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių
  • kelių nedidelių bulvių
  • 1–2 ryšelių smidrų
  • pusės šaukštelio maltų pipirų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 3 česnako skiltelių
  • kelių peletrūno lapelių
  • žaliosios citrinos
  • 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame smidrus (storesnius galiukus nupjauname).
Aliejų sumaišome su druska, pipirais, 1 žaliosios citrinos sultimis, smulkintu peletrūnu, įspaudžiame česnako. Padaliname į dvi dalis.
Bulves nuplauname ir supjaustome ketvirčiais ar dar smulkiau, ant jų supilame dalį aliejaus mišinio. Išmaišome, kad bulvės pasidengtu aliejaus mišiniu. Dedame į kepimo skardą šalia smidrų.
Į kitą aliejaus mišinio dalį beriame rūkytos paprikos miltelius ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame vištieną. Dedame į kepimo indą.
Kepame 180–200 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min.
Apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.
kepta vištienasmidraiBulvės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.