Pagal šį receptą galima marinuoti bet kokias daržoves – agurkus, paprikas, cukinijas, šparagines pupeles, morkas, žiedinius ar paprastus kopūstus. Traškios daržovės itin tiks prie kotletų, dešrelių ar kepsnių, omleto ar kitų patiekalų.
Daržovių asorti ne tik gražiai atrodo ant stalo, bet ir leidžia kiekvienam valgytojui pasirinkti tai, ką jis mėgsta – net nepastebėsite, kaip šeimyna suvalgys iki paskutinio kąsnelio.
Marinuotos įvairios daržovės
Į stiklainius sudėkite stambiai supjaustytas arba nepjaustytas daržoves – rinkitės pagal tai, ką mėgstate ar kokių daržovių turite.
Į kiekvieną stiklainį dėkite po keletą kvapiųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapų, garstyčių grūdelių, krapų žiedynų.
Marinatui reikės:
Šio kiekio užteks maždaug 8 daržovių stiklainiams (0,75 l) užpilti
- 3 l vandens
- 4 v. š. druskos
- 400 g cukraus
- 400 ml acto (9 proc.)
Kaip gaminti
Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, supilkite actą. Užpilkite daržoves stiklainiuose.
Dangteliais pridengtus stiklainius dėkite į didelį puodą, pripildykite jį vandens – jis turi siekti maždaug iki pusės stiklainių aukščio.
Užkaiskite puodą. Kai stiklainiuose pradės kilti burbuliukai, pakaitinkite dar apie 10 minučių.
Išimkite stiklainius iš puodo, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.
Laikykite vėsiai.