Bazilikų padažas tiks bet kokioms salotoms: visuomet turėkite jo šaldytuve

2023 m. liepos 25 d. 17:38
Lrytas.lt
Receptas
Nemanykite, kad tai daugeliui puikiai pažįstamas pesto padažas, nes tai visai kas kita. Šis ryškiai žalias padažas kvepia tikra vasara.
Daugiau nuotraukų (1)
Bazilikų padažas pagala šį receptą toks kvapus ir gardus, kad juo norėsis gardinti bet kokius patiekalus – jis tiks ir pomidorų salotoms su mocarela, ir kitų daržovių salotoms, sriubai, iškeptai mėsai ar sumuštiniams pagardinti, taip pat ir keptoms daržovėms, netgi skrudintoms bulvėms apšlakstyti!
Tad išbandykite – ir galbūt kitokio padažo nebenorėsite.
Bazilikų padažas salotoms
Reikės:
  • ryšulėlio šviežių bazilikų
  • 1 mažos česnako skiltelės
  • 2,5 v. š. raudonojo ar baltojo acto (galima maišyti juos abu)
  • 0,5 a. š. Dižono garstyčių
  • 0,5 a. š. medaus
  • 0,5 a. š. jūros druskos
  • 120 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Nuplaukite ir nusausinkite bazilikus, nuskabykite lapelius. Suberkite juos į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais.
Sudėkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir gerai viską sutrinkite.
Kai bazilikai bus susmulkinti, lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir dar viską gerai išplakite.
Šaldytuve padažas gali stovėti savaitę. Prieš naudojant kitą kartą padažą suplakite.
bazilikaipadažasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.