Bazilikų padažas pagala šį receptą toks kvapus ir gardus, kad juo norėsis gardinti bet kokius patiekalus – jis tiks ir pomidorų salotoms su mocarela, ir kitų daržovių salotoms, sriubai, iškeptai mėsai ar sumuštiniams pagardinti, taip pat ir keptoms daržovėms, netgi skrudintoms bulvėms apšlakstyti!
Tad išbandykite – ir galbūt kitokio padažo nebenorėsite.
Bazilikų padažas salotoms
Reikės:
- ryšulėlio šviežių bazilikų
- 1 mažos česnako skiltelės
- 2,5 v. š. raudonojo ar baltojo acto (galima maišyti juos abu)
- 0,5 a. š. Dižono garstyčių
- 0,5 a. š. medaus
- 0,5 a. š. jūros druskos
- 120 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Nuplaukite ir nusausinkite bazilikus, nuskabykite lapelius. Suberkite juos į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais.
Sudėkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir gerai viską sutrinkite.
Kai bazilikai bus susmulkinti, lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir dar viską gerai išplakite.
Šaldytuve padažas gali stovėti savaitę. Prieš naudojant kitą kartą padažą suplakite.