Šie suktinukai tiks tiek vasarojant kieme su draugais ar kaimynais, tiek lengvai vakarienei.
Paruošti tikrai nesudėtinga, tad išbandykite. Svarbiausia – naudoti jaunas, neperaugusias cukinijas.
Cukinijų suktinukai su fetos sūriu
Reikės:
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 1 v. š. itališkų prieskonių
- 0,25 a. š. česnako miltelių
- 0,25 a. š. maltų saldžiųjų paprikų
- fetos sūrio, supjaustyto 2-3 cm dydžio kubeliais
- 1 vidutinio dydžio cukinijos
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos žievelę, itališkus prieskonius, česnako ir paprikų miltelius. Sudėkite fetos kubelius, švelniai išmaišykite, kad pasidengtų prieskoniais.
Didelę kepimo skardą išklokite folija ir ištepkite ar išpurkškite aliejumi.
Mandolina arba daržovių skustuvu supjaustykite cukiniją išilgai plonomis juostelėmis. Ant vienos juostelės galo dėkite fetos kubelį. Tvirtai susukite ir dėkite ant paruoštos kepimo skardos taip, kad prispaustumėte laisvą juostelės galą. Pakartokite su likusiomis fetos ir cukinijų juostelėmis.
Jeigu nepavyksta cukinijų supjaustyti plonai, suktinukams sutvirtinti panaudokite dantų krapštukus.
Cukinijų suktinukus lengvai aptepkite aliejumi, o jei liks aliejaus nuo fetos, jis taip pat puikiai tiks.
Kepkite cukinijų suktinukus, kol švelniai paruduos, o sūris pradės lydytis, maždaug 10 minučių.
Atvėsinkite, papuoškite ir patiekite.