Aviečių ir pistacijų pyragas: receptas, pagal kurį pavyks visiems

2023 m. liepos 21 d. 14:04
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Kol pats uogų sezonas, būtinai kviečiu išbandyti šį aviečių ir pistacijų pyragą. Paprastas, lengvas, reikalaujantis minimalių pastangų – perskaitę receptą, eilinį kartą nepagalvosite „O Dieve, ne man, per sunkus“ arba: „Nepavyks“.
Daugiau nuotraukų (1)
Aviečių ir pistacijų pyragas (18 cm skersmens formai)
Tešlai reikės:
  • 100 g miltų
  • 60 g migdolų miltų (būtinai)
  • 110 g lydyto sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 70 g cukraus
  • 5 g kepimo miltelių
  • 1 citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių
  • 70 g pieno
Trupiniams reikės:
  • 80 g smulkintų pistacijų (dėjau sūrias)
  • 50 g šalto sviesto
  • 30 g cukraus
  • 30 g miltų
Taip pat reikės:
  • 100 g aviečių arba tiek, kiek norisi
Kaip gaminti
Pirmiausia pasidarome trupinius. Visus reikalingus produktus sudedame į dubenį ir pirštais padarome birius trupinius.
Tešlai kiaušinius kartu cukrumi lengvai išplakame. Tada pilame visus likusius ingredientus ir mentele išmaišome iki vientisos masės.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, dedame ant viršaus sluoksnį aviečių (kuo daugiau, tuo geriau) ir viską užbaigiame apibarstydami pistacijų trupiniais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40–45 min., kepimas iš viršaus ir apačios.
Jei bandysite kitas uogas, rinkitės rūgštesnes.
Skanaus!
pyragasavietėspistacijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.