Aviečių ir pistacijų pyragas (18 cm skersmens formai)
Tešlai reikės:
- 100 g miltų
- 60 g migdolų miltų (būtinai)
- 110 g lydyto sviesto
- 2 kiaušinių
- 70 g cukraus
- 5 g kepimo miltelių
- 1 citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių
- 70 g pieno
Trupiniams reikės:
- 80 g smulkintų pistacijų (dėjau sūrias)
- 50 g šalto sviesto
- 30 g cukraus
- 30 g miltų
Taip pat reikės:
- 100 g aviečių arba tiek, kiek norisi
Kaip gaminti
Pirmiausia pasidarome trupinius. Visus reikalingus produktus sudedame į dubenį ir pirštais padarome birius trupinius.
Tešlai kiaušinius kartu cukrumi lengvai išplakame. Tada pilame visus likusius ingredientus ir mentele išmaišome iki vientisos masės.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, dedame ant viršaus sluoksnį aviečių (kuo daugiau, tuo geriau) ir viską užbaigiame apibarstydami pistacijų trupiniais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40–45 min., kepimas iš viršaus ir apačios.
Jei bandysite kitas uogas, rinkitės rūgštesnes.
Skanaus!