Salotoms reikės:
- 3 didelių prinokusių pomidorų
- 1 ilgavaisio arba 2 didesnių trumpavaisių agurkų
- 1 vidutinio raudonojo svogūno
- 70 g juodųjų mėgstamų alyvuogių
- 100–150 g veganiško fetos sūrio
Užpilui reikės:
- 2 v. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
- 1 v. šaukšto verdančio vandens
- 1/2 a. šaukštelio cukraus
- 2 v. šaukštų raudonojo vyno acto
- po gerą žiupsnį druskos, pipirų, raudonėlių
Kaip gaminti
Pasigaminam salotų užpilą. Verdančiame vandenyje ištirpinam cukrų, suberiam likusius ingredientus ir gerai išmaišom.
Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustom pusmėnuliais. Daržoves kraunam į lėkštę ant viršaus dedam alyvuoges ir fetą (galima trupint, galima pjaustyt kubeliais, bet patiekus dideliais gabalais bus visiškai puoselėjamos graikų tradicijos), pilam užpilą.
Išmaišom ir valgom, skanaus!
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Great in the kitchen“