Reikės:
- 500 g menkės filė be odos
- žiupsnelio druskos
Kaparėlių salsai reikės:
- 150 g smulkintų valgomųjų svogūnėlių („shallot“)
- 2 šaukštų kaparėlių
- 2 šaukštų šviežių čiobrelių lapelių
- 80 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 80 ml citrinų sulčių
- saujos smulkintų petražolių
- 8 skiltelių kapoto česnako
- 50 g sviesto
Salsai česnaką apskrudiname svieste, visus ingredientus sumaišome. 30 min. leidžiame pastovėti.
Menkės paruošimas. Menkės filė nusausiname, pabarstome druska iš abiejų pusių, guldome ant kepimo popieriaus ir perkeliame į kepsninę ant grotelių. Žuvį 40–50 min. kepame netiesioginėje kaitroje, ant žarijų užmetę rūkymo kaladėlę, 100 laipsnių temperatūroje.
Vidinei menkės temperatūrai pasiekus 63 laipsnius Celsijaus žuvį ištraukiame, suplėšome ir atidedame.
6–8 duoneles porą minučių skrudiname virš žarijų, ant viršaus dedame menkės gabaliukus ir užklojame kaparėlių salsa.